moi krewni, przyjaciele i znajomi
Styczeñ 09, 2025, 04:44:15 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Forum jest przeznaczone dla osób poszukuj±cych krewnych, przyjació³ i znajomych sprzed lat

Strona g³ówna   Pomoc Szukaj Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Gowin: Osoby niezaszczepione zagra¿aj± milionom Polaków  (Przeczytany 1031 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
admin
Administrator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 59

Zobacz profil Email
« : Lipiec 25, 2021, 07:46:56 »

.
Gowin: Osoby niezaszczepione zagra¿aj± milionom Polaków

Jestem kategorycznym przeciwnikiem przymusowych szczepieñ, ale jestem te¿ kategorycznym zwolennikiem rozwi±zañ francuskich - powiedzia³ w Polsat News wicepremier Jaros³aw Gowin.

© PAP, Marcin Obara

Jaros³aw Gowin opowiedzia³ siê za wprowadzeniem paszportów, czy te¿ certyfikatów covidowych, jakie obecnie obowi±zuj± we Francji.

Przed wej¶ciem do miejsc rekreacji albo kultury chêtny do ich odwiedzenia musi okazaæ albo dowód pe³nego zaszczepienia, albo negatywny wynik testu na koronawirusa.

Zgromadzenie Narodowe przyjê³o w pi±tek ustawê, która wprowadza obowi±zkowe szczepienia dla s³u¿by zdrowia i pracowników tych zawodów, które maja kontakt z grupami ryzyka.

Zastosowanie paszportów covidowych bêdzie natomiast rozszerzane - od sierpnia bêdzie obowi±zywaæ równie¿ w lokalach gastronomicznych, od ich posiadania zale¿eæ bêdzie mo¿liwo¶æ podró¿owania kolej±.

Dzi¶ w wielu miastach Francji dosz³o do wielotysiêcznych protestów przeciwko tym przepisom, uczestnicy starli siê z policj±.

Wicepremier Gowin uwa¿a jednak, ¿e s± to rozwi±zania s³uszne. - Jestem kategorycznym przeciwnikiem przymusowych szczepieñ, ale jestem te¿ kategorycznym zwolennikiem rozwi±zañ francuskich - stwierdzi³.

Polityk jest zdania, ¿e ludzie niezaszczepieni zagra¿aj± milionom Polaków i polskim przedsiêbiorstwom. Jednak decyzjê o wprowadzeniu paszportów covidowych musi zostaæ podjêta przez ca³y obóz rz±dz±cy.

- Nie mogê wiêc zapewniæ, ¿e za np. dwa miesi±ce, wej¶cie do restauracji, kin i teatrów bêdzie tylko dla zaszczepionych, ale popieram takie rozwi±zania - stwierdzi³ Gowin.

https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/polska/gowin-osoby-niezaszczepione-zagra%c5%bcaj%c4%85-milionom-polak%c3%b3w/ar-AAMwm22?ocid=msedgdhp&pc=U531
.

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: